〰
Bodrogközi rúzsos
Termizált tehéntejböl készült zsíros lágysajt. Nevét a felületét kialakító rúzsflóráról kapta, ami narancssárgától egész az élénkpirosig is terjedhet. Ezt a brevi baktérium okozza, ami nagyon gyorsan bontja a zsírt és ezáltal ammóniát termel. A sajt illata erős, ammóniás, pálpusztais. íze diós, állaga krémes. Nagyon jól harmonizál Tokaji Furminttal, saláták és húsok mellé is kiváló.
〰
Zempléni érlelt
Félzsíros, félkemény érlelt tehénsajt (fölözött tehéntejből) természetes kéreggel. Érlelési ideje 30-90 nap. Hegyvidéki sajtkészítési technológiát alkalmazunk készítésekor.
〰
Rózsaborsos
〰
Kakukkfüves
Teljes tehéntejből készült félkemény sajt, melyet a Zempléni-hegységben ízesítünk. Érlelési idő 3-8 hét. Melegen készíthető sajtos ételek alkalmas alapanyaga.
〰
Füstölt
Teljes tehéntejből készült félkemény sajt, amit sózás, szikkasztás után hagyományosan cseresznyefával füstölünk. Ezután pár napig pihentetjük.
〰
Gomolya
Tradicionálisan készített, eredeti magyar sajt. Nagyszerű konyhai alapanyag előételnek, salátákhoz fűszeres olajban érlelve, roston sütve.
〰
Camembert típusú lágy sajt
Lágy sajtkülönlegesség, melyet zsíros magyar tarka tejből készítünk. Jellemzője e sajtnak a nemes penész kéreg, mely egyedi ízvilágot képvisel. Elsősorban sajttálakhoz ajánljuk és kései szüretelésű borokkal alkot igazi ízharmóniát.
〰
Krémsajt
Termizált, savanyított tehéntejből készült lágy sajt, elsősorban friss fogyasztása ajánlott, tejfölhöz hasonló zamatú, krémes, aromás. Előételnek, bevezető falatkának friss zöldségekkel, salátával ajánljuk. Natúr, tökmagos, nyáron friss fűszerekkel készítjük.
〰
Joghurt
Joghurtjainkat teljes, pasztőrözött tehéntejből készítjük. A megfelelő hőmérsékletre visszahűlt tejet probiotikus kultúrával savanyítjuk, majd 1 napi hideg pihentetés után kerülnek a dobozokba. Szezonálisan különböző, saját főzésű gyümölcslekvárokkal ízesítve tesszük még élvezetesebbé a fogyasztását.