Bodrogközi rúzsos

Termizált tehéntejböl készült zsíros lágysajt. Nevét a felületét kialakító rúzsflóráról kapta, ami narancssárgától egész az élénkpirosig is terjedhet. Ezt a brevi baktérium okozza, ami nagyon gyorsan bontja a zsírt és ezáltal ammóniát termel. A sajt illata erős, ammóniás, pálpusztais. íze diós, állaga krémes. Nagyon jól harmonizál Tokaji Furminttal, saláták és húsok mellé is kiváló.

Zempléni érlelt

Félzsíros, félkemény érlelt tehénsajt (fölözött tehéntejből) természetes kéreggel. Érlelési ideje 30-90 nap. Hegyvidéki sajtkészítési technológiát alkalmazunk készítésekor.

Rózsaborsos

Kakukkfüves

Teljes tehéntejből készült félkemény sajt, melyet a Zempléni-hegységben ízesítünk. Érlelési idő 3-8 hét. Melegen készíthető sajtos ételek alkalmas alapanyaga.

Füstölt

Teljes tehéntejből készült félkemény sajt, amit sózás, szikkasztás után hagyományosan cseresznyefával füstölünk. Ezután pár napig pihentetjük.

Gomolya

Tradicionálisan készített, eredeti magyar sajt. Nagyszerű konyhai alapanyag előételnek, salátákhoz fűszeres olajban érlelve, roston sütve.

Camembert típusú lágy sajt

Lágy sajtkülönlegesség, melyet zsíros magyar tarka tejből készítünk. Jellemzője e sajtnak a nemes penész kéreg, mely egyedi ízvilágot képvisel. Elsősorban sajttálakhoz ajánljuk és kései szüretelésű borokkal alkot igazi ízharmóniát.

Krémsajt

Termizált, savanyított tehéntejből készült lágy sajt, elsősorban friss fogyasztása ajánlott, tejfölhöz hasonló zamatú, krémes, aromás. Előételnek, bevezető falatkának friss zöldségekkel, salátával ajánljuk. Natúr, tökmagos, nyáron friss fűszerekkel készítjük.

Joghurt

Joghurtjainkat teljes, pasztőrözött tehéntejből készítjük. A megfelelő hőmérsékletre visszahűlt tejet probiotikus kultúrával savanyítjuk, majd 1 napi hideg pihentetés után kerülnek a dobozokba. Szezonálisan különböző, saját főzésű gyümölcslekvárokkal ízesítve tesszük még élvezetesebbé a fogyasztását.

Vaj